2010-04-14

Kevadvärske ja nooruslik Sushi Cat


"Sushi on jälle moes!" hõikas Tallinnas Roosikrantsi 16 asuv restoran Sushi Cat Jaapani kirsipuude õitsemise aegu. Uudistamas käis ka Femme.

Meil ollakse üldiselt harjunud, et kvaliteetrestoran peab olema kalli sisustuse ja jahmatava ning hirmeksootilise menüüga. Väikest ja kiiresti toitlustajat peetakse ebatervislikuks, odavaks. Sushi Cat murrab hoolega seda müüti, tuues Tallinna kesklinna vaiksemale tänavale pisut Jaapanit, hulga toredat atmosfääri, tervisliku ja taskukohase toitumisvõimaluse ja omanäolise õhtuse runaway.


Pisike, kuid nooruslikust positiivsusest pakatav koht pakub ootamatult palju võimalusi, pretendeerides lemmikpaigaks paljudele: neile, kes armastavad tervislikku ja naturaalset toitu ja head teenindust kohapeal; isetegijatele, kes ei taha tunde mässata ettevalmistusega ja samas hoolitsevad selle eest, et sõpradega koos kokkamine saaks garanteeritult positiivseks kogemuseks; neile, kes tahaksid õhtuseks kohtumiseks midagi eksklusiivset ja vahvat pakkuda, kuid eelistavad sealjuures intiimsust ja segamatut atmosfääri.
Üllatuslikult on sushi Jaapaniski suhteliselt uus, kuid ülipopulaarne juba üle maailma. Jaapanis on kombeks, et sushit teevad ja pakuvad mehed. Evelyn ja Svenne, omanikud ja väsimatud ideede generaatorid, on Sushi Catis läinud oma teed – teenindajad on kõik tõelised kiisud, kelle professionaalsed oskused toiduvalmistamisel ei jää alla tõeliselt mõnusale ja koduselt personaalsele teeninduses. Femme armus otsekohe kogu atmosfääri ja Sushi Cati nurrutavasse hurma.
Sushi Cat on pisikesse ruumi mahutatud suur sushi-maailm: te näete ise toidu valmimist, saate kohapeal süüa või kaasa võtta nii valmistoitu kui soovi korral kõik ette valmistatud koostisained koos juhistega internetis (Youtube’i erivideo House Cat) või raamatuna "Stiilne sushi". Leidke ettelugeja ja pange kõik külalised sushit valmistama! Mänguline ja uudne õhtu on lubatut väärt. Raamat "Stiilne sushi" on niisamagi mõnus sirvimine selle omapärase toidu ajaloost ja mitmekesisusest koos rohkete näpunäidete ja retseptidega igaks juhtumiks. Leiate raamatu kas Sushi Catist või raamatupoest Eesti Päevalehe väljaandena.
Mõnusaid üllatusi jätkub: sisekujunduse ja kogu atmosfääri multifilmilikkus, kassiliku butafooria rõhutamine, Kirin õlu Jaapanist, kokteilid ja päris hea veinivalik. Hinna sisse kuuluvad küsimata traditsioone järgiv miso-supp ja roheline tee – ei mingeid lisakulutusi kiire lõuna büdžetis.
Prantslaste kõrval on just jaapanlased need, kes väidetavalt trenni ei tee: kogu kultuur keerleb toidu ümber, aga paksuks nad ei lähe ning tervist ja reipust jätkub pea aastasajaks. Kuigi sushiraamat on imepeenes kirjas, ei tasu sellest heituda – sushi söömine parandab nägemist, tasakaalustab kehakaalu, hoiab vähi ja muude tõbede eest ning on muidu igati kasulik. Kui seda serveeritakse sellises toredas kohas nagu Sushi Cat, lisandub ka hea toonus ja õnnehormoonid.
Vaata, kuidas kodus sushit valmistada

Femme ei näe põhjust, miks Sa ei peaks enne meie õunapuude õitsemist Roosikrantsi tänaval üht mõnusat päeva sõpradega veetma.

No comments:

Post a Comment